fbpx
Sankt Knuds Vej 21, 1903 Frederiksberg C +45 4144 6010

Digital tilgængelighed

Tilgængelighed betyder: adgang for alle.
Digital tilgængelighed betyder: adgang for alle – til digitale informationer på websites, i webshops, i digitale dokumenter og lignende.

I Danmark findes der mere end en halv million personer, der har et handicap eller en funktionsnedsættelse, som gør det umuligt eller meget vanskeligt for dem at læse tekst på en skærm eller navigere vha. en mus eller et tastatur.

Det drejer sig f.eks. om personer, med ingen eller svagt syn, med stærk farveblindhed, med ordblindhed, som har begrænsninger i bevægelsesapparatet eller andet. Disse personer har brug for assisterende teknologi for at kunne forstå indholdet på din organisations website, og det kræver at indholdet er struktureret korrekt til understøttelse af assisterende teknologi.

En sådan struktur hjælper til gengæld ALLE, der besøger dit website – også personer, der IKKE har brug for assisterende teknologi.

Ældre kunder som har brug for tydelighed, kunder med midlertidige begrænsninger som f.eks. en brækket arm, kunder der forsøger at handle i din onlineshop fra et overfyldt, bumlende S-tog, kort sagt: alle brugere, der bare gerne vil have en nem, hurtig og præcis oplevelse af din digitale forretning.

Digital tilgængelighed og det private erhvervsliv
Lovgivning om digital tilgængelighed retter sig kun mod offentlige organisationers websites. EU henstiller dog sine medlemslande til gennem national lovgivning, også at skærpe kravene til tilgængeligheden af webindholdet hos visse former for privat virksomhed.Der er imidlertid en lang række gode grunde til for private aktører at komme lovgivning i forkøbet.
Dels giver det selvsagt en bedre betjening af en stor kundegruppe med særlige behov, men dels vil en opfyldelse af de rent tekniske krav til tilgængelighed medføre en langt bedre struktur på de stort set alle virksomheders websites. Det danner basis for optimal tilpasning til visning på forskellige platforme og det giver generelt langt bedre synlighed gennem optimal SEO. Kontakt os, hvis du ønsker mere info om disse forhold.

Kontakt mig venligst om digital tilgængelighed

 • Text Hover

Ja tak! Jeg vil gerne modtage artiklen "PDF/UA - nøglen til tilgængelighed".

Når du rekvirerer artiklen, gør vi dig samtidig til modtager af vores nyhedsbrev, som vi udsender 4 - 6 gange årligt. Du kan til enhver tid framelde det. God læsning.

Medit Consult tilbyder bl.a. din organisation følgende:

 • Test af website incl. brugertest og test mod assisterende teknologi, sammenfattende konklusion og handlingsplan
 • Tilpasning af website efter WCAG 2.1 i samarbejde med jeres kommunikationsafdeling, webafdeling, IT-afdeling, eksterne leverandører, etc.
 • Test af PDF-dokumenters digitale tilgængelighed mod gældende standarder
 • Tilpasning af PDF-dokumenter til overholdelse af f.eks. PDF/UA
 • Undervisning af jeres medarbejdere i digital tilgængelighed

Ydelser

 • Test af websites og webindhold for WCAG 2.1 compliance
 • Opbygning af WCAG 2.1 compliance på websites og webindhold
 • Test af PDF-dokumenters tilgængelighed
 • Undervisning i udarbejdelse af tilgængelige PDF-dokumenter fra Office- og Adobeprogrammer
 • Opsætning af kontrolrutiner og dokumentflows
 • Udarbejdelse af tilgængelige PDF-dokumenter

Digital tilgængelighed

Digital tilgængelighed betyder adgang for alle til alt webindhold – også for personer, der behøver hjælpemidler (Assisterende Teknologi) for at kunne afkode informationerne korrekt.

Kontakt
Steen Hansen
Tlf. 4144 6011

Tilmeld dig og få relevant information og viden
til udvikling af din virksomhed.