[wpseo_breadcrumb]

SMV:Digital – Tilskud til rådgivning om e-eksport

Brexit-tilskud:

Styrk virksomhedens e-eksport i Storbritannien med et tilskud på 100.000 kr. til privat rådgivning

Hvis din virksomhed har oplevet ændringer i handelen med Storbritannien efter Brexit, kan du nu søge tilskud til at optimere – eller starte – din virksomheds e-eksport.

Efter Brexit har mange danske virksomheder oplevet nye udfordringer ved samhandel og e-eksport med Storbritannien. Det har medført ændringer, der fx har betydet:

 • Færre kunder i Storbritannien
 • At kunderne køber færre varer af dig og omsætter for mindre
 • Flere administrative opgaver i forbindelse med told og afgifter ved eksport af dine varer
 • Længere ventetider og forsinkelser i leveringen af varer på grund af grænsekontrol
 • Mistede samarbejdspartnere i Storbritannien

Denne tilskudspulje er til dig, hvis virksomhed er blevet påvirket negativt af Brexit og som har ambitioner om at starte eller styrke online handel på online markedspladser eller med egen webshop.

Medit Consult er godkendt som SMV:Digital-rådgiver og vores eksperter på området hjælper gerne med rådgivning og sparring. Tilskuddet kan fx bruges på rådgivning til at planlægge den optimale markedsstrategi og finde konkrete digitale løsninger, der passer til virksomhedens behov.

Hvad kan du få tilskud til?

Du kan få tilskud til privat rådgivning, der for eksempel kan hjælpe din virksomhed med at:

 • Udarbejde strategi og handleplan for optimering af webshop med fx betalingsløsninger, søgemaskineoptimering, brugeroplevelser, automatisering og lead-generering.
 • Afdække mulighederne for målrettede marketingsindsatser til udenlandske online-kunder.
 • Hjælpe med at finde de online markedspladser, hvor dine potentielle kunder befinder sig.
 • Undersøge mulighederne for automatisering af told- og momsbetalinger, bedre CMS-systemer o.l.

Krav til din virksomhed

Der er en række krav som din virksomhed skal overholde for at komme i betragtning til denne pulje fra SMV:Digital. Din virksomhed skal blandt andet have SMV-status og minimum 2 årsværk og en omsætning på 2 mio. kr. i seneste afsluttede regnskabsår.

DU skal også kunne dokumentere et fald i bruttofortjenesten som følge af Brexit på mindst 25.000 kr. for årene 2020-2021 eller 2021-2022 sammenlignet med to sammenhængende år i perioden 2016-2019.

Projektet skal være et nyt digitalt og teknologisk tiltag for din virksomhed og skal indgå som en del af din virksomheds ambitioner om vækst.

Bemærk, at projektet ikke behøver være relateret til Storbritannien, så længe tildelingskriterierne er opfyldt.

Tilskudspuljen forudsætter 1:1 medfinansiering. Det betyder, at virksomheden selv bidrager med et beløb svarende til tilskuddets størrelse. Det kan dog afregnes i interne timer til en fast timetakst. Det vil sige, at virksomheden skal registrere, hvor mange timer de selv bruger på projektet.

Spørgsmål og svar om SMV:Digital

SMV:Digital er en tilskudspulje, der har til formål at støtte små og mellemstore virksomheder (SMV’er) i deres digitale omstilling. Tilskudspuljen er etableret af Erhvervsstyrelsen og hjælper virksomheder med at udvikle og implementere nye digitale løsninger, som kan øge deres konkurrenceevne og produktivitet.

Ved at styrke virksomheders digitale kapabiliteter kan SMV:Digital bidrage til øget vækst og innovation i den danske økonomi og hjælpe SMV’er med at klare sig bedre i den globale konkurrence.

Tilskudspuljen SMV:Digital fokuserer på følgende indsatsområder:

Digital omstilling: Støtte til SMV’er i at udvikle og implementere digitale løsninger og processer, der kan forbedre virksomhedens produktivitet og effektivitet.

Kompetenceudvikling: Hjælp til at opbygge digital viden og færdigheder blandt medarbejdere og ledere i SMV’er, hvilket er nødvendigt for at kunne udnytte de digitale muligheder.

SMV:Digital kan hjælpe virksomheder på flere måder:

 • Økonomisk støtte: Virksomheder kan ansøge om økonomisk støtte til at gennemføre deres digitale projekter og investere i ny teknologi.
 • Rådgivning og vejledning: SMV’er kan få adgang til ekspertrådgivning og vejledning om, hvordan de bedst kan udnytte digitale teknologier og optimere deres forretningsprocesser.
 • Kompetenceudvikling: SMV’er kan få støtte til at opbygge digitale kompetencer og færdigheder blandt deres medarbejdere og ledere.

Derudover kan virksomhederne drage fordel af netværk og samarbejde, som opstår i forbindelse med et projekt, der gennemføres med tilskud via SMV:Digital. Det kan føre til innovative løsninger og forbedret konkurrenceevne.

Få kompetent og sikker rådgivning til dit næste digitale projekt

Har du spørgsmål angående SMV:Digital, så tag gerne kontakt til Medit Consult. Vi kan også vejlede dig omkring ansøgningen til puljerne fra SMV:Digital. Får du godkendt din ansøgning hos SMV:Digital, kan vi blandt andet hjælpe dig med at:

 • Afklare din virksomheds behov i forbindelse med indkøb af ny teknolog og hvordan du optimalt udnytter den nye teknologi.
 • Digitalisere administrative processer som for eksempel økonomistyring, kunde- og ordrestyring og lagerstyring.
 • Opbygge eller udvikle online salg, fx med en ny hjemmeside eller webshop og online markedsføring gennem nyhedsbreve og sociale medier.
 • Optimere workflow og automatisering
 • Rådgive om digitalisering af administrative processor
 • Udarbejdelse af kravspecifikation, businesscase, leverandøridentifikation og tilbudsindhentning

Medit Consult er godkendt rådgiver i SMV:Digital og det er din tryghedsgaranti for, at du også bliver rådgivet om digital sikkerhed i forbindelse med dit projekt.

Vi kan rådgive din virksomhed i både ansøgningsfase og projektforløb og gennem de senere år har vi gjort det i en lang række virksomheder.

Skab vækst og innovation med SMV:Digital

Flere end 3.500 virksomheder har siden 2018 fået økonomisk hjælp til digitalisering gennem SMV:Digital. Størstedelen af disse virksomheder har oplevet større produktivitet, øget omsætning, flere ansatte og forøget eksport.

Tag derfor gerne fat i os nu, for en uforpligtende dialog om mulighederne og for uddybning og besvarelse af de spørgsmål ovenstående måtte have givet.

Du er velkommen til at kontakte Medit Consult. Med baggrund i vores meget brede erfaring med SMV:Digital-puljen, tager vi gerne en snak med dig om din virksomheds muligheder.

Få mere at vide om dine muligheder med SMV:Digital

Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig uforpligtende til en snak om SMV:Digital og hvordan du kan få del i tilskudspuljen.

* Ved at indsende formularen accepterer du, at Medit Consult må kontakte dig efterfølgende. Læs evt. vores Persondatapolitik.

Scroll to Top

Et nyhedsbrev, der gør dig klogere

Medit Consults nyhedsbrev giver dig ny viden om blandt andet ledelse, udvikling, driftsoptimering, salgsmodning og digitalisering – og informerer om vores arrangementer.