Kriseledelse

Krise og ledelse

En krise betegner en problematisk forandringssituation forbundet med et vendepunkt.

Kontakt Klavs Holm:

Brug for hjælp til ledelse i en krisesituation? Medit Consult hjælper dig og din virksomhed med effektiv og kompetent kriseledelse.

Ydelser

Krise

En krise betegner en problematisk forandringssituation forbundet med et vendepunkt.

Kontakt Klavs Holm:

Kriseledelse

Når tæppet rives væk under en virksomhed, skal der mod og god kriseledelse til her og nu for at håndtere situationen.

I vanskelige perioder kan normale handlemønstre og rutiner være sat helt eller delvist ud af kraft på vitale områder, der påvirker virksomhedens drift og indtjening. Så må kriseledelse overtage hverdagen. Det handler om beslutningsprocessor og kræver stort ansvar og engagement – og ikke mindst mod. Hos Medit Consult tilbyder vi erfaren og professionel hjælp til ledelse.

Som leder skal man her gøre sig en lang række overvejelser, eksempelvis:

  • Hvor hårdt rammer krisen virksomhedens økonomi? Er der likviditet til at modstå presset på økonomien, eller skal der rejses kapital?
  • Skal produktionen omlægges eller dele af den nedlægges i en periode?
  • Har krisen et sådan omfang på ens branche eller nationalt, at der er iværksat støttemuligheder? Hvis ja, hvordan kan de bringes i anvendelse?
  • Skal medarbejdere sendes hjem eller helt opsiges? Hvordan fordeler længden af opsigelsesperioder sig i medarbejdergruppen i så fald?
  • Er der mulighed for at omrokere medarbejdere? Skal medarbejderorganisationer inddrages?
  • Er juridisk bistand påkrævet for at sikre beslutningers holdbarhed?

…og meget andet!

Medit Consult leder virksomheder gennem kriser

Ovennævnte punkter giver ledelsesmæssige styringsmuligheder. At udnytte dem kræver detailviden om virksomheden og ekspertviden om samtlige konsekvenser ved at gøre det. Det sidste har vi. Det første er vi meget hurtige til at tilegne os.

En krise kan i værste fald sætte din virksomheds overlevelse på spil. Effektiv og kompetent kriseledelse er afgørende for, at din virksomhed kommer gennem en krisesituation med færrest mulige negative følgevirkninger. En del af den ledelseskompetence skal leveres af din virksomheds daglige ledelse. En del af den skal du nødvendigvis have tilført udefra og her bistår vi dig gerne med den sikkerhed, som mange års ledelseserfaring giver.

Har du spørgsmål? Kontakt Medit Consult

Har du brug for hjælp til ledelse og vil du gerne kontaktes uformelt om blandt andet kriseledelse? Udfyld venligst formularen herunder, så vil du blive kontaktet hurtigst muligt.

Ja tak! Kontakt mig venligst angående ledelsesspørgsmål.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatlivspolitik og Servicevilkår er gældende.

Book et gratis og uforpligtende møde med en uvildig konsulent

Mødet kan foregå hos jer, pr. telefon eller fx via Skype eller Teams.