Kriseledelse

Krise

En krise betegner en problematisk forandrings-situation forbundet med et vendepunkt.

Kontakt Klavs Holm:

Ydelser

Krise

En krise betegner en problematisk forandrings-situation forbundet med et vendepunkt.

Kontakt Klavs Holm:

Kriseledelse

Når tæppet rives væk under en virksomhed, skal der god kriseledelse og mod til for at håndtere situationen.

I en kriseperiode kan normale handlemønstre og rutiner være sat helt eller delvist ud af kraft på vitale områder, der påvirker virksomhedens drift og indtjening. Som leder skal man derfor gøre sig en lang række overvejelser, eksempelvis:

  • Hvor hårdt rammer krisen virksomhedens økonomi? Er der likviditet til at modstå presset på økonomien, eller skal der rejses kapital?
  • Skal produktionen omlægges eller dele af den nedlægges i en periode?
  • Har krisen et sådan omfang på ens branche eller nationalt, at der er iværksat støttemuligheder? Hvis ja, hvordan kan de bringes i anvendelse?
  • Skal medarbejdere sendes hjem eller helt opsiges? Hvordan fordeler længden af opsigelsesperioder sig i medarbejdergruppen i så fald?
  • Er der mulighed for at omrokere medarbejdere? Skal medarbejderorganisationer inddrages?
  • Er juridisk bistand påkrævet for at sikre beslutningers holdbarhed?

…og meget andet!

Medit Consult leder virksomheder gennem kriser

Ovennævnte punkter giver ledelsesmæssige styringsmuligheder. At udnytte dem kræver detailviden om virksomheden og ekspertviden om samtlige konsekvenser ved at gøre det. Det sidste har vi. Det første er vi meget hurtige til at tilegne os.

En krise kan i værste fald sætte din virksomheds overlevelse på spil. Effektiv og kompetent kriseledelse er afgørende for, at din virksomhed kommer gennem en krisesituation med færrest mulige negative følgevirkninger. En del af den ledelseskompetence skal leveres af din virksomheds daglige ledelse. En del af den skal du nødvendigvis have tilført udefra og her bistår vi dig gerne med den sikkerhed, som mange års ledelseserfaring giver.

Har du spørgsmål? Kontakt Medit Consult

Vil du gerne kontaktes uformelt om et ledelsesspørgsmål? Udfyld venligst formularen herunder, så vil du blive kontaktet hurtigst muligt.

Ja tak! Kontakt mig venligst angående ledelsesspørgsmål.