Køb af virksomhed

Køb af virksomhed

En solid forretningsplan med fokus på motiver for opkøb, finansielle muligheder samt synergier ved integration er forudsætning for succes ved virksomhedskøb. Kontakt Medit Consult og hør om dine muligheder.

Kontakt Medit Consult:

Kom til gratis seminar om strategisk køb af virksomhed

Ja tak! Jeg vil gerne modtage artiklen "Køb af virksomhed".*

* Når du rekvirerer artiklen, gør vi dig samtidig til modtager af vores nyhedsbrev, som vi udsender 4 – 6 gange årligt. Du kan til enhver tid framelde det. God læsning!

Ydelser

Køb af virksomhed

En solid forretningsplan med fokus på motiver for opkøb, finansielle muligheder samt synergier ved integration er forudsætning for succes ved virksomhedskøb.

Kontakt Medit Consult og hør om dine muligheder.

Uvildig rådgivning ved køb af virksomhed

Et virksomhedsopkøb kan være en effektiv vækststrategi, når man holder fokus på de forventede synergier.

Tilkøb af en virksomhed kan give god mening for mange virksomheder. Motiverne kan være mange, for eksempel:

 • Et ønske om øget vækst
 • Opsøgning af nye markeder
 • Opnåelse af omkostningssynergier
 • Tilføjelse af nye kompetencer
 • Patenter
 • Teknologier

Står din virksomhed og overvejer at købe op i forbindelse med eksempelvis en vækststrategi, bør du træffe en aftale med den rette virksomhedsmægler. Medit Consult kan tilrettelægge et effektivt, sikkert og stabilt forløb, som sikrer at din opkøbsstrategi udmønter sig succesfuldt.

Et køb af virksomhed kræver, at man forbereder sig grundigt internt inden man går i markedet og opsøger de muligheder, som findes der. Med en konsulent fra Medit Consult er du sikret uvildig rådgivning baseret på viden og erfaring.

Den grundige forberedelse gælder ikke mindst på et strategisk niveau, hvor en solid forretningsplan med fokus på de finansielle muligheder, opkøbsmotiver samt muligheder for succesfulde integrationer sikrer et nødvendigt fokus.Herfra kan en screeningproces af markedet påbegynde hvor nye muligheder belyses for derefter, at påbegynde en forhandling med alt som det indebærer.

I Medit Consult har vi mange års erfaring inden for virksomhedshandler og erfaringsmæssigt ved vi, at det at integrere forskellige virksomheder er en svær øvelse. Derfor har vi også et stort fokus på de ledelsesmæssige udfordringer, der kan ligge i en integration.

Endelig er det vigtigt, rent faktisk at få høstet de gevinster der er i et virksomhedsopkøb. Derfor sikrer vi udformningen af solide integrationsplaner som sikrer, at dit opkøb også reelt forbliver en succes.

Medit Consult sikrer dit køb af virksomhed

Vi har gennem årene bistået overordentlig mange virksomheder i forbindelse med køb af virksomhed. Et virksomhedsopkøb med vores assistance gennemløber følgende hovedfaser:

forløb ved køb af virksomhed
 • Beslutning og strategiudvikling: Indledende behovsafdækning med indblik i de bagvedliggende motiver for et opkøb som udmunder i en strategi med fokus på økonomisk råderum, ønsker til transaktion og lignende
 • Forberedelse: Generel klargøring til en handel med fokus på sammensætning af det rette team af interne og eksterne interessenter og rådgivere samt yderligere analyse af det finansielle råderum samt finansieringsmuligheder
 • Identifikationsfase: Udførelse af prisfastsættelsesanalyser samt gennemgang af strategisk fit i forhold til kandidaternes markedsmæssige situation og muligheden for en succesfuld integration
 • Handel: Indledende kontakt til emner, opsætning af møder, udførelse af forhandlinger og dokumenter samt udførelse af Due Diligence, garantikatalog og finansiering
 • Integration: Udførelse af grundig integrationsplan med fokus på både forandringsledelse samt styring af virksomheden ift. væsentligste KPI’er og synergirealiseringsparametre

Læs mere om virksomhedskøb og de forskellige faser fra strategi og forberedelse til handel, integration og afslutning her:

Køb af virksomhed

Due diligence ved opkøb af virksomhed

Vi sidder altid klar til at hjælpe. Gratis indledende rådgivning!

FAQ - Køb af virksomhed

Der kan være flere forskellige bagvedliggende årsager. Eksempelvis ønsket om at fjerne en konkurrent fra markedet, diversificering ind på et nyt marked, tilførsel af nye medarbejderkompetencer og/eller produkter med mere.

Et opkøb kan være et enkeltstående eksempel, men kan også være en integreret del af at accelerere væksten, opnå forskellige synergier (sparede omkostninger, krydssalg mv.).

Spørgsmålet er ikke let at besvare, men naturligvis er der etablerede transaktionsprocesser, der kortlægger de forskellige faser i et opkøb. Virksomhedsopkøb er en kompliceret størrelse og med en meget stor risiko. Derfor er det vigtigt at være godt forberedt. Brug af rådgivere – advokater, revisorer, virksomhedsmægler m.m. – er nødvendigt, men kan hurtigt blive dyrt. Alt efter dine egne kompetencer, kan du selvfølgelig selv stå for en del at arbejdet. Fx er undersøgelse af target via en såkaldt due diligence undersøgelse særdeles vigtigt. Her kigges virksomheden efter i sømmene, så vi er sikre på, at vi får den vare, vi betaler for.

Finansieringen kan rejses på flere forskellige måder. Der kan handles kontant, hvis du har frie likvider, lån i banken, tilførsel af investorpenge, aktiebyt, sælgerfinansiering. Fast købesum betales i afdrag, eller variabel via en såkaldt Earn Out. Købesummen afhænger af, hvordan det går økonomisk og på flere andre måder.
Så selv om du ikke har mange frie likvider, er der alligevel flere måde at opkøbe virksomheder på. Eksempelvis ved aktiebyt eller en lang sælgerfinansiering.

Her er det ekstremt vigtigt at have fokus på integrationen, de nye medarbejdere og ledelsen fra target skal inkluderes i din virksomheds kultur, kunderne skal bibeholdes, IT-systemer integreres og synergierne realiseres, og meget mere. Det kan ikke pointeres nok hvor vigtigt dette punkt er, eftersom konsekvenserne ved en fejlslagen integration er store.

Book et gratis og uforpligtende møde med en uvildig konsulent

Mødet kan foregå hos jer, pr. telefon eller fx via Skype eller Teams.