fbpx
Sankt Knuds Vej 21, 1903 Frederiksberg C +45 4144 6010
 • Text Hover

Ja tak! Jeg vil gerne modtage artiklen "Fusion - en ekstraordinær mulighed for succes".

Når du rekvirerer artiklen, gør vi dig samtidig til modtager af vores nyhedsbrev, som vi udsender 4 - 6 gange årligt. Du kan til enhver tid framelde det. God læsning.
Fusion

I fysikkens verden betegnelsen for en sammensmeltning af to lettere atomkerner til en kerne af et tungere grundstof, dvs. en grundstofforvandling.

Kontakt
Michael Bach Nielsen  
Tlf. +45 2444 7275

Ydelser

 • Facilitering af behovsafdækning
 • Udarbejdelse af fusionsstrategi
 • Udarbejdelse af due dilligence
 • Medvirken ved forhandlinger
 • Undersøgelse af finansieringsformer og transaktionsstrukturer
 • Forhandling
 • Kontraktindgåelse
 • Medvirken ved forretningsmæssig, organisatorisk og og teknologisk integration

Fusion af virksomheder

En virksomhedsfusion er i udgangspunktet drevet af enighed. Den fastholdes bedst i en solid forretningsplan.

At fusionere med en anden virksomhed og blive til én samlet enhed kan give god mening for mange virksomheder. Motiver og synergier kan være forskellige. Mange virksomheder vil eksempelvis have et ønske om, at opnå bedre omkostningsforhold, åbne op for nye markeder, bringe kompetencer sammen i den fusionerede virksomhed, drage fordel af teknologier i begge virksomheder eller lignende.

På trods af en længere række fordele er det sjældent at fusioner erstatter reelle opkøb og trods villigheden til, at fusionere vil der stadig være en perlerække af udfordringer, der venter i processen. En fusion mellem to virksomheder stammer fra et ønske om fælles forbedringer. Alligevel kan integrationen ende med manglende fælles kultur, med at de forventede synergier udebliver og med at forholdet til kunderne belastes unødigt. At sikre en vellykket virksomhedsfusion er ingen nem opgave og et stort antal fusioner fejler desværre i forhold til de forventninger, som de forskellige interessenter i udgangspunktet har haft.

Hvis jeres virksomheder overvejer at fusionere, kan Medit Consult guide jer sikkert i havn. Vi har gennem de senere år bistået ved adskillige virksomhedsfusioner og erfaringsmæssigt ved vi, at integrationsfasen er stedet, hvor fusionen skal stå sin prøve. At sikre et succesfuldt fusionsforløb kræver grundig forberedelse, involvering af nøglemedarbejdere i begge organisationer og etablering af tillid mellem medarbejdere og ledelsen i den fusionerede virksomhed, således at der bliver taget hånd om løbende udfordringer og faldgruber. Den proces har vi viden, erfaring og know-how til at hjælpe jer med på en sådan måde, at slutresultatet rent faktisk bliver summen af to virksomheders samlede potentiale.

Medit Consult sikrer potentialet i en virksomhedsfusion

Vi har gennem årene medvirket til at skabe en række vellykkede fusioner. Et forløb gennemløber typisk følgende hovedfaser:


 • Beslutning og strategiudvikling: Indledende behovsafdækning med indblik i de bagvedliggende motiver og synergier for en fusion som udmunder i en strategi, samlet forretningsplan for fusionen og den nye virksomhed samt integrationsplan.

 • Forberedelse: Generel klargøring til en fusion med fokus på sammensætning af det rette team af interne og eksterne interessenter og rådgivere samt forberedelse af kommunikationsmæssige aktiviteter.

 • Fusion: Udførelse af fusion med fokus på den relevante rekonstruktion af ny virksomhed.

 • Integration: Udførelse af grundig integrationsplan med fokus på både forandringsledelse samt styring af virksomheden ift. væsentligste KPI’er og synergirealiseringsparametre.

Book et gratis, uforpligtende møde

Er du interesseret i at høre, hvordan vi kan bistå din virksomhed med at sikre en stabil og succesfuld fusion, så tilbyder vi i øjeblikket et gratis og uforpligtende møde. Her drøfter vi din situation og gennemgår mulighederne.

Ja tak! Kontakt mig venligst angående virksomhedsfusion.

Tilmeld dig og få relevant information og viden
til udvikling af din virksomhed.