Fusion af virksomheder

Fusion

En fusion mellem to virksomheder kan i mange tilfælde give rigtig god mening. Vi hjælper med at sikre potentialet i en virksomhedsfusion.

Kontakt Medit Consult:

Medit Consult tilbyder rådgivning ved fusion af virksomheder.

Ja tak! Jeg vil gerne modtage artiklen "Fusion - en ekstraordinær mulighed for succes".*

* Når du rekvirerer artiklen, gør vi dig samtidig til modtager af vores nyhedsbrev, som vi udsender 4 – 6 gange årligt. Du kan til enhver tid framelde det. God læsning!

Ydelser

Fusion

En fusion mellem to virksomheder kan i mange tilfælde give rigtig god mening. Vi hjælper med at sikre potentialet i en virksomhedsfusion.

Kontakt Medit Consult:

Uvildig rådgivning om fusion af virksomheder

En virksomhedsfusion er i udgangspunktet drevet af enighed. Den fastholdes bedst i en solid forretningsplan. Vi tilbyder professionel rådgivning til en vellykket fusion af virksomheder.

At fusionere med en anden virksomhed og blive til én samlet enhed kan give god mening for mange virksomheder. Motiver og synergier kan være forskellige ved en fusion af virksomheder. Mange virksomheder vil eksempelvis have et ønske om, at opnå bedre omkostningsforhold, åbne op for nye markeder, bringe kompetencer sammen, drage fordel af teknologier i begge virksomheder eller lignende.

På trods af en lang række fordele er det sjældent at virksomhedsfusioner erstatter reelle opkøb. Trods villigheden til at fusionere virksomheder, vil der stadig opstå talrige udfordringer i processen.

En fusion mellem to virksomheder stammer fra et ønske om fælles forbedringer. Alligevel kan integrationen ende med manglende fælles kultur, med at de forventede synergier udebliver og med at forholdet til kunderne belastes unødigt. At sikre en vellykket virksomhedsfusion er ingen nem opgave og et stort antal fusioner fejler desværre i forhold til de forventninger, som de forskellige interessenter i udgangspunktet har haft.

Fusion af virksomheder kræver grundig forberedelse

Hvis jeres virksomheder overvejer at fusionere, kan Medit Consult guide jer sikkert i havn. Vi har gennem de senere år bistået ved adskillige virksomhedsfusioner og erfaringsmæssigt ved vi, at integrationsfasen er stedet, hvor fusionen skal stå sin prøve.

At sikre et succesfuldt fusionsforløb kræver grundig forberedelse, involvering af nøglemedarbejdere i begge organisationer og etablering af tillid mellem medarbejdere og ledelsen i den fusionerede virksomhed, således at der bliver taget hånd om løbende udfordringer og faldgruber.

Den proces har vi viden, erfaring og know-how til at hjælpe jer med på en sådan måde, at slutresultatet rent faktisk bliver summen af to virksomheders samlede potentiale.

Medit Consult sikrer potentialet i en virksomhedsfusion

Vi har gennem årene medvirket til at skabe en række vellykkede fusioner af virksomheder. Et forløb gennemløber typisk følgende hovedfaser:

  • Beslutning og strategiudvikling: Indledende behovsafdækning med indblik i de bagvedliggende motiver og synergier for en fusion som udmunder i en strategi, samlet forretningsplan for fusionen og den nye virksomhed samt integrationsplan.
  • Forberedelse: Generel klargøring til en fusion med fokus på sammensætning af det rette team af interne og eksterne interessenter og rådgivere samt forberedelse af kommunikationsmæssige aktiviteter.
  • Fusion: Udførelse af fusion med fokus på den relevante rekonstruktion af ny virksomhed.
  • Integration: Udførelse af grundig integrationsplan med fokus på både forandringsledelse samt styring af virksomheden ift. væsentligste KPI’er og synergirealiseringsparametre.

Vi er altid klar til at hjælpe. Gratis indledende rådgivning!

Book et gratis og uforpligtende møde med en uvildig konsulent

Mødet kan foregå hos jer, pr. telefon eller fx via Skype eller Teams.