NYHEDER

- når du har tid

!

Er dit nyhedsbrev en tidsrøver?

Af Steen Hansen, Chefkonsulent, Medit Consult

 

Som konsulent i Medit Consult er et af de områder, jeg beskæftiger mig med, det man i meget bred forstand kunne kalde kommunikations-teknologi. Herunder hører f.eks. etablering af løsninger til effektiv kommunikation via e-mail nyhedsbreve.

 

Udsendelse af nyhedsbreve er en strategisk beslutning, der træffes på ledelsesniveau. Jeg møder desværre jævnligt virksomheder, hvor såvel strategi som gode intentioner om regelmæssige mailudsendelser, kvæles af besværet med rent faktisk at få det gjort. Af og til synes der imidlertid at være oplagte muligheder for at ændre processen til ren effektiv rutine og samtidig få et stærkt forbedret udbytte ud af indsatsen.

 

Her følger 6 enkle, erfaringsbaserede råd, som du kan overveje, hvis du som ansvarlig for din virksomheds udsendelse af nyhedsbreve synes, at opgaven tager alt for meget af din tid og kaster for lidt af sig.

 

Brug en anerkendt nyhedsbrevsservice.

En online, cloudbaseret nyhedsbrevsservice er dedikeret til håndtering af nyhedsbreve og folkene bag den er eksperter på netop dette område. Løsningerne har derfor en række veludviklede værktøjer, der f.eks. giver dig statistik på dine udsendelser og dermed grundlag for løbende optimering, sikrer konsistent udseende på dine udsendelser uanset modtagerens mailklient og mindsker risikoen for uforvarende at blive stoppet af spam-beskyttelse. Endelig giver de dig god kontrol over dine modtagerlister, samt – som oftest - en nem brugerflade at arbejde i. MailChimp, som dette nyhedsbrev udsendes gennem, er et eksempel på en sådan service, men der findes en række andre, så ethvert behov kan dækkes.

 

Design på mediets betingelser

Teknisk set er hemmeligheden bag det effektive nyhedsbrev at leve med de begrænsninger, som ”mail-platformen” har. Et nyhedsbrev skal i dag responsivt tilpasse sig modtagerens platform og også dette stiller tekniske krav, som får designmæssige konsekvenser. Disse forhold tager de bedste nyhedsbrevsservices højde for. Som bruger bør du indordne dig under de indbyggede begrænsninger og ikke med vold og magt forsøge at ”tweake” dig til spidsfindige resultater. Det forhindrer dig selvsagt ikke i at være kreativ. Definere dine designparametre ud fra det servicen muliggør. Det gør opsætningen af dine næste 50 nyhedsbreve så meget nemmere.

 

Integrer til andre systemer

Kernen i din nyhedsbrevskommunikation er din liste over modtagere. Hvis den er hentet fra f.eks. dit CRM, dit økonomisystem, en shop eller hvad ved jeg, så spar dig selv for uendelig meget hovedbrud og bøvl og brug den fornødne tid på at skabe direkte integration til din nyhedsbrevsservice. Vær i øvrigt opmærksom på det væld af muligheder, der i dag findes for at integrere cloud-baserede løsninger, som nyhedsbrevsservices, drop-boxe, shopløsninger, e-mail konti etc. med hinanden vha. andre cloudbaserede services, som f.eks. Zapier, itDuzzit og lign.

 

Vær målrettet

Et godt nyhedsbrev er generelt en god måde at kommunikere med kunder og brugere på. Det er imidlertid både indlysende og underbygget af en række undersøgelser, at en målrettet henvendelse til en specifik modtager med et indhold, der er tilpasset den pågældendes behov, selvsagt er mere effektivt. Mange nyhedsbrevsservices giver mulighed for at opsætte sådanne ”målrettede mail scenarier”, f.eks. ved hjælp af autoresponders, der automatisk kan udløses af handlinger som f.eks. et besøg på dit website, klik på et specifik emne, respons - eller manglende respons - på et spørgsmål, mærkedage, etc. Brug tid på at undersøge, hvad du kan bruge sådanne teknikker til - og få det så sat op. Gevinsten kan være stor både i respons og i tidsbesparelse.

 

Lav et manuskript

Indholdet i et nyhedsbrev skal være i orden. Det kan synes banalt, men utrolig megen tid vindes ved, at have ”alt på plads”, inden man går i gang med opsætningen af sit nyhedsbrev.  Lav en template i dit tekstprogram, hvori du skriver al tekst, alle links, oplister alle billeder, alle ”understøttende aktiviteter” på web og sociale medier, etc. Du kan også anvende samme dokument til at få andre aktørers godkendelse af indholdet, hvis det er påkrævet. Med et færdigt manus og en velopsat template i din nyhedsbrevsservice er selv processen omkring opsætning og udsendelse et spørgsmål om minutter.

 

Vær regelmæssig

Den optimale udsendelsesfrekvens findes ikke, men har du lovet dine modtagere at udsende regelmæssigt, så gør det. Det er indlysende, at du skal have indholdet til det, men har du det, kan du i princippet sende nyhedsbrev ud dagligt, uden at dine brugere vil opfatte det som spam. Oven i det er der ikke noget som regelmæssighed, der giver rutine. Så flyt dine nyhedsbrevsudsendelser væk fra at være enestående begivenheder. Har du ovenstående i orden er det det sidste, der mangler, for at anstrengelserne virkelig lønner sig.

 

God fornøjelse med nyhedsbrevet og inkludér mig gerne i din liste: sh@meditconsult.dk

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.

© Medit Consult

 

Sankt Knuds Vej 21

1903 Frederiksberg C

 

Tel. +45 3321 0740

mail@meditconsult.dk

 

CVR.: DK-32438563

Social